Vaatteet netistä

Vaatteita netistäNettikaupoista ostaminen on saavuttanut huiman suosion viime vuosien aikana. Netti on täynnä erilaisia myymälöitä, joissa myydään vaatteita. Nykyään kuluttajan ulottuvilla on todella laaja merkkivaatevalikoima, joka kattaa koko maailman. Käytännössä vaatteiden tilaaminen netistä on hyvin yksinkertaista ja monella kuluttajalla on positiivisia kokemuksia ostotapahtumasta. Nettikaupoissa ei ole aukioloaikoja, joten vaatteita, kenkiä ja asusteita voi tilata mihin vuorokauden aikaan tahansa. Joillekin kaupoissa käyminen ja tavaroiden katselu on kiva harrastus, mutta moni kuitenkin kokee kaupassa jonottamisen ja vaatteiden sovittamisen ahtaissa pukukopeissa vastenmieliseksi. Verkkokaupassa asioiva välttää kauppojen ruuhkat ja hankkii tarvitsemansa tavarat kotoa käsin. Netistä ostamisen suuri etu on myös siinä, että ostokset voi tehdä mihin kellonaikaan tahansa.

Ostopäätöksen tekeminen

Tavallisimmat tuotteet, joita verkkokaupoista ostetaan, ovat kirjat, elektroniikka ja urheiluun liittyvät välineet ja varusteet. Vaatteiden ostaminen verkkokaupasta on kuitenkin yhtä helppoa kuin muidenkin tavaroiden nettishoppailu. Ihmiset, jotka eivät ole tilanneet vaatteita netistä aiemmin, miettivät usein mielessään kysymyksiä vaatteiden sopivuudesta ja oikean koon löytämisestä. Tosiasiassa oikean vaatekoon löytäminen on melko helppoa. Useimmissa nettikaupoissa vaatteet on esitelty hyvin tarkkaan. Tuotekuvat ovat suuria ja niitä pystyy jopa suurentamaan suurennuslasi-toiminnolla. Netistä tilattavat vaatteet on usein esitelty elävien mallien päällä ja joissain kaupoissa on mahdollista jopa nähdä pieni videonpätkä mallista, joka kävelee catwalkilla esitellen vaatekappaletta. Kuvien lisäksi tuotteista on aina kuvaus materiaaleista.

Kokotaulukko on nettiostajalle tärkeä apuväline. Kokotaulukko on aina näkyvissä tuoteselosteen ohella. Sen avulla ostajan on helppo päätellä itselleen sopiva vaatekoko. Vaatteiden strategiset mitat on yleensä annettu kansainvälisesti useilla eri mittayksiköillä. Yläosan vaatteista kuten paidoista ja takeista annetaan olkapää-hihansuu-mitta, rinnanympärys-mitta sekä pituus kauluksesta helmaan. Alaosan vaatteista kuten housut ja hameet annetaan yleensä vyötärön ympärys sekä lahkeenpituus. Kengistä annetaan sisämitta eli pohjallisen pituus. Joskus ilmoitetaan myös kengän koron korkeus. Mittanauhaa ja kokotaulukkoa käytettäessä väärän koon tilaaminen on melkein mahdotonta. Jos kuitenkin niin pääse käymään, useimmissa verkkokaupoissa on maksuton vaihto- ja palautusoikeus. Näin ollen monet tekevät siten, että tilaavat samaa tuotetta muutaman eri koon ja värin kotiin. Huolellisen sovituksen ja pohdinnan jälkeen ylimääräiset tuotteet on helppo lähettää takaisin verkkokauppaan.

Vaatteiden osto on helppoa ja joustavaa

Verkkokauppojen ostoehdot ovat hyvin joustavia, ja useimmat verkkokaupat panostavat asiakasystävällisyyteen. Nettishoppailusta onkin positiivisia kokemuksia yhä useammalla. Melkein kaikissa verkkokaupoissa on asiakaspalvelu, johon voi ottaa yhteyttä, jos tuotteesta on jotain kysyttävää. Suurimmissa vaatekaupoissa on jopa online-chatti, joka vastaa kysymyksiin saman tien. Verkkokaupan ostoksien maksamisessa on usein käytössä monia useita vaihtoehtoja. Vaateostokset voidaan maksaa verkkopankkitunnuksilla, useimmilla pankki- ja luottokorteilla tai PayPal-maksupalvelulla. PayPaliin on hyvä tutustua sivulla paypal.com. Verkkokaupan ostoehdoista riippuen netistä ostetuista vaatteista voi myös saada laskun kotiin. Paketit toimitetaan joko kotiovelle tai lähimpään postin toimipisteeseen.

Suomessa ensimmäiset nettikaupat, jotka myivät vaatteita, olivat Ellos, NetAnttila ja Hobby Hall. Nykyään netistä saa tilattua periaatteessa kaikkea, mitä myynnissä löytyy. Hennes&Mauritz, Lindex ja KappAhl ovat suuria vaateketjuja, joilla on kattava vaatevalikoima netissä. Zalando.fi, nelly.fi sekä bubbelroom.fi ovat suuria vaatekauppoja, jotka toimivat vain netissä. Tämän päivän kuluttajalle ostaminen on tehty helpoksi ja tarjonta on suunnattoman suuri. Kuluttajan suurin ongelma lieneekin juuri valinnan vaikeus.

Lyhyesti

  • Nettikaupassa on maailmanlaajuinen tuotevalikoima
  • Verkkokauppa on aina auki
  • Vaatteiden ostaminen verkkokaupasta on yksinkertaista
  • Kokotaulukko helpottaa oikean koon löytämistä
  • Verkkokaupoissa on joustavat ostoehdot ja auttava asiakaspalvelu.
  • Suuria nettivaatekauppoja ovat Zalando, Bubbelroom ja Nelly.

 

Leave a comment

Your comment