Pukeutumisvinkit deitille

Deitille pukeutuminen

 

Deittailu on mukavaa, mutta monille usein kovin hermostuttavaa ja jännittävää. Ennen deitille pääsyä pitää tietysti löytää sopiva deittikumppani. Kattavan silmäyksen deittisivustoista saa deittisivustoja.fi -palvelusta, jossa on kaikki suomalaisten suosimat deitit ominaisuuksien perusteella lajiteltuna. Hyvän ensivaikutelman luominen on tärkeää mahdollista tulevaa elinkumppania haettaessa. Ensideitit kiinnostuksen kohteen kanssa saattavat nostattaa kylmän hien otsaan. Päässä vilahtelee monenlaisia ajatuksia, ja niistä tuskin vähäisin on kysymys vaatevalinnasta. Usein pyritään luomaan tietynlaista kuvaa itsestä ja tätä kuvaa pyritään välittämään muille osin pukeutumisen avulla. Hyvin harvat ovat totaalisen piittaamattomia pukeutumisestaan, ja vielä harvemmat eivät ole koskaan pohtineet valitsemansa asun sopivuutta ensitreffeillä.

Itsevarmuutta deitille viihtyisillä vaatteilla

Ensitreffeille vaatteita valittaessa kannattaa pitää mielessä, ettei ylipukeuduta. Tapaamiseen on hyvä valita vaatteet, joissa itse viihdytään ja joissa olo tuntuu mukavalta. Tärkeää on myös, että tunnetaan itsensä hyvännäköiseksi valituissa vaatteissa. Tietenkin vaatteiden pitäisi edustaa kantajaansa. Hyvä nyrkkisääntö vaateongelmien kanssa pähkäilevälle on ohje olla valitsematta vaatekappaleita, joita muulloin ei ole käyttänyt. Ei siis kannata valita juuri sitä hyvännäköistä puseroa, joka tuli ostettua pari vuotta sitten, mutta jota ei jostain kumman syystä koskaan ole tullut käytettyä. Todella tärkeää on, että vaatteen kantaja pitää itse vaatteistaan. Ihmisen tahaton kehonkieli ilmaisee pienimmänkin epämukavuuden tunteen ja heijastuu ilmapiiriin. Vaatteet, joista käyttäjällä on hyviä mielikuvia, auttavat positiivisen ilmapiirin luomisessa.

Ylipukeutumiseen kannattaa todellakin kiinnittää huomioita, sillä jos ensitreffeillä pukeudutaan normaalia hienompiin vaatteisiin, tulee totuus kuitenkin ilmi jossain vaiheessa, jos tapaamisia jatketaan. Deittikumppani saattaa kokea, ettei annettu ensivaikutelma pitänytkään paikkaansa. Kuitenkaan, ihmisten kokemuksia kuunneltaessa, eivät vanhat, kulahtaneet verkkarit ole nekään se oikea vaihtoehto. Kultainen keskitie kannattaa pitää mielessä ja ylilyöntejä vältellä suuntaan tai toiseen. Mikäli sopivan asun suunnittelu tuntuu mahdottomalta, voidaan pyytää vaikka ystävää makutuomariksi. Usein ulkopuolisen apu auttaa löytämään sen oikean ratkaisun, johon itse oli niin vaikea päästä, mutta joka kuitenkin tuntuu itsestäänselvyydeltä. Peili ja oma aika, joka pyhitetään vain ja ainoastaan juuri kyseessä olevalle projektille, on myös oiva apu ratkaisun saavuttamiseksi.

Pyykkipäivä ennen deittipäivää

Huoliteltu ulkonäkö antaa hyvän kuvan ihmisestä. Vaatteiden muodikkuus ei välttämättä ole avainsana vaatetusta deitille valittaessa, vaan sen sijaan tulisi panostaa huoliteltuun asukokonaisuuteen. Silitystä kaipaavat paidat kannattaa todellakin silittää ennen H-hetkeä, ja tietenkin vaatteiden tulee olla puhtaat!

Vaatetuksen valitseminen riippuu tietenkin myös treffipaikan valinnasta. Treffejä on yhtä monenlaisia kuin mitä ihmisiäkin, joten deittipaikka saattaa olla vaikka hevostallilla, mistä tehdään yhdessä rentouttava ratsastusretki. Tällöin asianmukainen varustus ovat tietenkin ratsastusvaatteet. Mikäli ensideiteillä on tarkoitus mennä paikkaan, joka on ennestään toiselle tuntematon, on kohteliasta kertoa kumppanille minkälaista vaatetusta kyseisessä paikassa tarvitaan. Tapaamisen ajankohta määrittelee myös jonkin verran pukeutumistyyliä. Jos treffit on sovittu vaikka kaupungille töiden jälkeen, on luonnollisesti sopivaa tulla paikalle työvaatteissa. Työpaikalla käytettävät vaatteet saattavat muutenkin olla hyvä vaihtoehto, sillä useimmat valitsevat työpaikalle hieman siistimmät vaatteet. Paikalle ei kuitenkaan kannatta tallustaa rakennustyömaalla käytettävät työhaalarit päällä.

Netistä pukeutumisneuvoja ennen deittiä

Yksinkertaisesti sanottuna deittipukeutumisen kultainen neuvo on pukeutua hyvännäköisiin arkivaatteisiin. Tärkeää on, että kantaja viihtyy vaatteissaan sekä että vaatteet ovat puhtaat. Vaatteiden valintaan kannattaa uhrata hieman aikaa ja vaivaa hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Mikäli pukeutumisen saloihin halutaan perehtyä perusteellisemmin, netistä löytyy lukuisia muotiguruja, joiden neuvoista saadaan hyviä vinkkejä esimerkiksi eri vartalotyypeille sopivista vaatteista. Mikäli halutaan pelata varman päälle, netistä löytyy myös tapakäytös- ja etikettiaiheisia julkaisuja osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Etiketti.

Lyhyesti deittipukeutumisesta

  • Deitille pukeutuminen ei aina ole niin helppoa
  • Viihtyisät vaatteet auttavat kantajaansa rentoutumaan ja keskittymään tarpeelliseen
  • Huoliteltu ensivaikutelma antaa hyvän kuvan ihmisestä
  • Deitille kannattaa valita yksinkertaisesti paremmat arkivaatteet

Leave a comment

Your comment