Kymmeniä uusia vaatekauppoja netissä

Viimeisten parin vuoden aikana suomenkieliset nettimarkkinat ovat laajentuneet valtavasti: esimerkiksi uusia vaatekauppoja on avattu jopa kymmeniä suomeksi! Ulkomaiset nettikaupat alkavat nyt löytää tavan, jolla löytää suomalaiset kuluttajamassat: pitää olla selkeät, suomenkieliset nettisivut ja suomenkielinen palvelu.

2010-luvun lopun suomalaisen teinin ei enää tarvitse miettiä ostaisiko vaatteensa H&M:ltä, Ellokselta vai Anttilasta, kuten vielä 20 vuotta sitten, sillä tänä päivänä nuorilla, ja muillakin suomalaisilla kuluttajilla todella on valinnan varaa! Varsinkin jos ostaa vaatteensa netistä. Vaatekauppoja.fi nettisivulle on listattu suurimmat ja suosituimmat Suomen markkinoilla toimivat vaatekaupat, ja niitä on jo 57! Toki markkinoilla toimii vielä toinen mokoma lisää, pienempiä ja pienemmällä mainosbudjetilla toimivia nettikauppoja.

Vaatekauppoja.fi sivusto on perustettu kokoamaan yhteen kotimaan markkinoilla toimivat vaatekaupat ja siten helpottaa kuluttajia löytämään mieluisin ja sopivin nettikauppa. Samalla Vaatekauppoja.fi sivusto päivittää kaikkien kauppojen alennukset ja alennuskoodit, joista voimassaolevat näkyvät jo etusivulla kaupan alla. Sivustolla voi vertailla eri kauppojen toimitusaikoja, luotettavuutta, toimitusten hintoja sekä muita hyviä ja huonoja puolia. Sivustolla esitellään jokainen kauppa, jolloin kuluttajan on helpompi löytää itselleen sopiva ilman että tarvitsisi vilkaista jokaisen kaupan sivustoa.

Parikymmentä uutta vaatekauppaa parin vuoden aikana

Viimeisten kahden vuoden aikana suomenkieliset nettimarkkinat ovat niin sanotusti räjähtäneet käsistä. Esimerkiksi juuri Vaatekauppoja.fi sivustolle on tullut parikymmentä uutta kauppaa lisää, pääasiassa kaikki ulkomaisia nettikauppoja, jotka ovat avanneet suomenkieliset nettisivut ja asiakaspalvelun, eli laajentaneet Suomen markkinoille. Joukossa on paljon pohjoismaisia kauppoja, etenkin ruotsalaisia, joitakin tanskalaisia ja norjalaisia, lisäksi on saksalaisia ja brittiläisiä kauppoja. Uusia kauppoja ovat muun muassa brittiläinen Boohoo.com, ruotsalaiset nuortenvaatekaupat NA-KD ja Junkyard, miestenvaateliikkeet Topman ja Frontmen, saksalainen rock- ja metallihenkinen kauppa EMP, saksalainen katumuotikauppa Defshop, ruotsalainen Zoovillage, tanskalainen XL-naisten kauppa Zizzi ja norjalainen ulkoiluvaatekauppa Stromberg.

Näyttää siltä, että ulkomaiset nettikaupat ovat samaan aikaan havainneet Suomen markkinat ja halunneet laajentaa tänne. Ilmeisesti suomalainen kuluttaja luottaa parhaiten kotimaisiin kauppoihin, etenkin vanhempi väestönosa, ja siksi varmin tae Suomen markkinoilla onnistumisesta on tehdä verkkosivut suomeksi ja vielä huolella ja laadulla. Monet kaupat ovat avanneet Suomeen myös toimiston, jota kautta asiakaspalvelu, reklamaatiot ja muu toiminta tapahtuu. Tällöin suomalaisellekin kuluttajalle taataan sama laadukas palvelu mihin kyseisen kaupan suosio on perustunut kotimaassa.

Ulkomaiset vaatekaupat panostavat palveluun

Joitakin vuosia sitten oli julkisesti puhetta siitä, että suomalaiset kaupan alan toimijat lämpenevät hitaasti nettikaupalle. Tänä päivänä näyttää siltä, että vuosien takainen huoli suomalaisten toimijoiden jälkeenjäämisestä oli täysin aiheellinen. Esimerkiksi viime vuonna suomalaisen vaatekaupan liikevaihto tipahti puoli miljardia, mikä on valtava määrä eikä selity pelkästään sillä, että ihmiset olisivat alkaneet kierrättää. Syynä täytyy olla se, että yhä enemmän käytetään ulkomaisia nettikauppoja ja raha virtaa suoraan ulkomaille.

Vaatekauppoja.fi sivustonkin vaatekaupoista jopa 90 prosenttia on ulkomaisia. Tämä kielii suoraan siitä, että nämä kaupat panostavat markkinointiin, hakevat tosissaan asiakkaita. Se kertoo myös siitä, että näissä kaupoissa on asiakkaita, koska niillä on varaa panostaa markkinointiin. Menestyneiden vaatekauppojen perusresepti on todella yksinkertainen:

• selkeä ulkoasu ja helppo käytettävyys

• nopea ja mieluiten ilmainen toimitus

• helppo ja mieluiten ilmainen palautus

• nopea ja selkeä asiakaspalvelu mieluiten myös puhelimella

• avoimuus ja kaupan tarina

Kun selaa netin vaatekauppoja etenkin ruotsalaiset vaatekaupat saavuttavat järkiään nämä ehdot. Kaikissa on tarina, löytyy henkilöt kaupan takaa mieluiten kuvineen, visiot, arvot, kaikissa on panostettu asiakaspalveluun ja ennen kaikkea toimitusten nopeuteen. Yhä useampi tarjoaa toimitukset ja palautukset ilmaiseksi tai ainakin erittäin edullisesti. Kun aiemmin pelättiin, että ruotsalaiset ajavat kotimaisten kauppojen ohi vasemmalta ja oikealta, niin se pelko on toteutunut nyt!

Leave a comment

Your comment